Compact living?

Som ni vet försöker jag alltid att leva så billigt och så hållbart som möjligt. Just hyresbiten är en rätt stor utgift i månadsbudgeten och alla säger: Köp en lägenhet, det är mycket billigare i längden. Så jag kontaktade en fastighetsmäklare i Trångsund för att titta på några intressant projekt. När jag var på visningarna började jag fundera på hur intressant det egentligen är med en bostadsrätt eller insatslägenhet. Inköpspriset är skyhögt och om man inte har turen att hitta en gammal och välskött bostadsrättsförening är dessutom månadsavgifterna nästa lika höga. Ingen förbättrad ekonomi där inte. Jag tror snarare på det där med compact living och kanske allra helst i ett hus liknande det på bilden. Jag menar, hur mycket yta och prylar behöver vi egentligen? Jag tycker verkligen att arkitekter skulle börja satsa mer på smarta och funktionella förvaringslösningar. I nybyggda lägenheter finns i princip ingen förvaring alls, vilket jag tycker är lite märkligt med tanke på hur materialistiskt samhället är i övrigt. Min plan är att överge storstan, down siza, bara ha det allra nödvändigaste och bosätta mig lite mer lantligt.

c

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *